George Michael - Singer/Songwriter
Gedreven door ambitie, heeft Eli Stone (Jonny Lee Miller, "The Flying Scotsman") een succesvolle carrière bij een top advocaten kantoor in San Francisco opgebouwd, waar hij de grootste en rijkste bedrijven vertegenwoordigt in zaken waarbij de ‘kleine man’ niet gespaard wordt. Na het ervaren van een reeks vreemde hallucinaties, met inbegrip van een visioen van George Michael, wendt Eli zich tot zijn broer Nathan (Matt Letscher, "The New Adventures of Old Christine") die neuroloog is, alleen om horen dat er niks met hem aan de hand is.

Aangezien de visioenen voortduren, wil Eli graag de oorzaak van zijn delirium vinden en zoekt hulp bij Dr. Chen (James Saito, "I Think I Love My Wife"), een Chinese acupuncturist die zich in holistische geneeskunde specialiseert. Hoewel sceptisch over zijn praktijk, komt Eli erachter dat Dr. Chen hem kan helpen belangrijk herinneringen uit zijn verleden op te roepen.

De visioenen van Eli blijven intensifiëren en beginnen zijn werk, zijn relaties en hoe hij door anderen wordt waargenomen te beïnvloeden. Maar het is niet totdat Eli zijn eigen leven in gevaar brengt dat Nathan gelijksoortige episodes herkent die hun vader vroeger had en neemt zijn broers conditie opnieuw onder de loep. Na het heroverwegen van de symptomen en een MRI, ontdekt hij dat Eli lijdt aan een inoperabel hersen aneurysma die zijn illusies veroorzaken.

Daar waar Nathan de wetenschap vertegenwoordigt, vertegenwoordigt Dr. Chen geloof. Terwijl Eli worstelt met zijn diagnose, kijkt hij naar Dr. Chen voor diens visie op de relatie tussen zijn openbaringen en zijn aneurysma. Dr. Chen suggereert dat er een goddelijk antwoord zou kunnen zijn voor waarom hij grootse waanideeën heeft - Eli zou een profeet kunnen zijn. Eli is sceptisch, maar zijn visioenen herinneren hem aan wat zijn vader hem ooit benadrukte - "Je bent voorbestemd om grote dingen te doen...inspirerende woorden te spreken... je gaat helpen mensen." Met deze woorden in zijn achterhoofd, herdefinieert Eli zijn kijk op het leven en zijn opdracht als advocaat, beginnend met een zaak waarbij hij een oude bekende vertegenwoordigt in een proces tegen één van de belangrijkste cliënten van zijn firma. Ondanks tegenstand van zijn baas en toekomstige schoonvader, Jordan Wethersby (Victor Garber, "Alias"), en zijn verloofde, Taylor (Natasha Henstridge, "Commander in Chief"), kiest Eli ervoor zijn gekozen koers te blijven volgen.

Zijn besluit tot verandering zal verder uitgetest worden door zijn collega's, zoals zijn assistent, Patti (Loretta Devine, "Crash"), en collega Matte Dowd (SAM Jaeger, "Catch and Release"), een ambitieuze, competitieve haai die een voorbeeld is van alles wat Jordan zou willen dat Eli was. Hij zal ook uitgedaagd worden door Maggie Dekker (Julie Gonzalo, "Veronica Mars"), een onervaren, aspirant vennoot die zijn belofte aan verandering betwist.

(Uitgezonden op donderdag, 31 januari 2008 op ABC)

"Eli Stone" met Jonny Lee Miller als Eli Stone, Victor Garber als Jordan Wethersby, Natasha Henstridge als Taylor Wethersby, Loretta Devine als Patti, Sam Jaeger als Matt Dowd, James Saito als Dr. Chen, Matt Letscher als Nathan Stone en Julie Gonzalo als Maggie.

Gast optredens van o.a., Tom Cavanaugh als Mr. Stone en Laura Benanti als Beth Keller.

"Pilot" is geschreven door Greg Berlanti en Marc Guggenheim en geregisseerd door Ken Olin.

www.abc.com