George Michael - Singer/Songwriter
Het stage ontwerp van George Michael's 25Live tour, is gecentreerd rond een skihelling vormig LED video scherm die van achter de stage opvloeit en vervolgens met een curve het publiek in verdwijnt. Wie dus een bezoek bracht aan één van de concerten van George Michael werd niet alleen getrakteerd op een waanzinnig optreden van George zelf, maar kon ook dit prachtige en met zorg ontworpen award winnend decor aanschouwen. Dit decor is tot stand gekomen naar aanleiding van het concept van show en licht ontwerper Willie Williams en ontworpen en uitgewerkt door het Belgische bedrijf XL Video in samenwerking met onder andere, Barco.


XL Video heeft met specialisten van Barco, een bedrijf dat de LED modules levert voor de 25Live tour, het 9 bij 25 meter scherm (Arena formaat) ontworpen naar concept van Willie Williams.

Het unieke giga scherm bestaat uit zo'n 3000 'MiStrip' LED modules, een hoeveelheid die nodig is om die hoge resolutie te halen, die nodig is voor een waanzinnig effect voor het spelen van video's en grafische effecten.


De MiStrip is een lineair LED scherm element, een strip pixels, dat in elk vorm en in elke hoeveelheid gecombineerd kan worden om zo het gewenste LED scherm te creëren. Bij 25Live zijn de elementen zo gecombineerd dat ze een scherm vormen, die van achter George zo onder hem door loopt en vervolgens met een curve zo het publiek in verdwijnt wat een geweldig visueel effect geeft. Het scherm is zo sterk dat George er gewoon op kan staan en dansen.


Een ander decor element in de 25Live 'stage setting', is de 3 etage hoge stellage aan beide zijden van het video scherm. De muzikanten staan daar.


In 2007, tijdens de tweede leg van de tour, speelt George Michael in grote Europese stadions en dus is het podium aangepast. Er is een runway bijgekomen, de schermen en het podium zijn groter. Daarnaast heeft George de beelden en de licht effecten van de video's geupdate; het publiek krijgt nieuwe grafische effecten op de video-schermen te zien.


In 2008, tijdens de derde leg van de tour, bevat de arena formaat stage setting (George speelt in arena's in Noord Amerika) zo nu en dan een catwalk, die vanuit het hoofdpodium tot midden in de arena strekt en vervolgens uitmondt in een kleiner podium. Ook zijn voor deze leg nieuwe grafische effecten en video animaties gecreëerd.


Earls Court is opgesmukt met een licht en lasershow, een speciaal detail aan 'The Final Two' concerten in de UK.


Ontwerper Willie Williams (video staging design/direction), was in eerste instantie benaderd voor het gehele ontwerp van de 25Live show, maar vanwege zijn intensieve betrokkenheid bij de tour van U2, beperkte Willie zich tot het totale ontwerp concept en het creëren van de video inhoud, en liet het licht en de set details over aan anderen.
Meer over de totstandkoming van de samenwerking tussen George en Willie en over het werk van Willie alsmede een materiaal en crew/designers overzicht, is hier te lezen.In 1996 is het Belgische XL Video van start gegaan, en heeft zich al snel ontwikkeld tot internationaal marktleider van videoproducties voor evenementen, concerten, vakbeurzen en televisieshows. Deze wereldwijde organisatie is ´s werelds grootste verhuurleverancier van Video Display Systemen met in- en outdoor LED schermen. Tevens beschikken zij ook over de grootste vloot High Brightness Projectoren en Camerasystemen.

 The Digital Antics' 25 Live video controller
The Digital Antics' 25 Live video controller


 XL Video hardware running Digital Antics software
XL Video hardware running Digital Antics software


 Production Rehearsals
Production Rehearsals


 Screens
Screens


XL Video
Willie Williams
Digital Antics
Barco
Digico


Sennheiser and Neumann microphone
Productionprofile with pictures by Professional Digital Console - Thanks to Olivier from France!
Mic me up before you go go
Willie Williams Wins Creative Review Award Using Barco Creative LED Modules
Mojo Barriers with George Michael for First Wembley Stadium Concert
Willie Williams wins Creative Review award for outstanding design using Barco creative LED modules
Barco’s Creative LED Modules Set Stage for George Michael
XL gets Live 25 with George Michael
George Michael on Tour with Sennheiser
Three D5s for 25 Live
Wigwam Acoustics Stocks Up with Van Damme Cable for George Michael Tour
Total Solutions Group Hog the Stage
XL Video wins TPi Award
DiGiCo D5 Makes George Michael’s Live Broadcast Straightforward