George Michael - Singer/Songwriter


Sony Music presenteert de eerste postume single van George Michael, 'Fantasy'! Het Britse BBC Radio 2 had vanochtend de primeur.

De nieuwe track is een remix van 'Fantasy', een nummer dat George Michael in de jaren negentig als B-kant op zijn hitsingle 'Freedom!'90' zette. Het verscheen ook op de deluxe editie van 'Faith' (remaster) in 2011.

'Fantasy' had eigenlijk moeten verschijnen op 'Listen Without Prejudice Vol 1.' (1990) maar raakte op een of andere manier zoek. Toen George Michael bezig was met de reissue van 'Listen Without Prejudice' tezamen met zijn MTV Unplugged optreden, koos hij 'Fantasy' uit als lead single en stuurde hij de track begin 2016 naar Nile Rodgers om te remixen.

Deze release volgt op een nieuwe update van George Michael's website, waarop nu een statement van zijn zussen Melanie en Yioda staat. Ze schrijven dat ze voor zijn muzikale nalatenschap blijven zorgen, "precies zoals Yog het gewild zou hebben." In de dagen voor zijn overlijden werkte George Michael aan een documentaire over zijn carrière. Deze documentaire, 'George Michael: Freedom', is binnenkort wereldwijd op tv te zien. De 'Fantasy' single en de documentaire waren samen met een remaster van het 'Listen Without Prejudice Vol. 1' album (release 20 oktober) onderdeel van een comeback plan van George.