George Michael - Singer/Songwriter

BBC Media Centre
BBC Radio 2 zal een exclusieve tweedelige documentaire uitzenden met een uitgebreid interview tussen Kirsty Young en George Michael, welke zijn laatste interview ooit is geworden.

Vlak voor Kerst 2016 werd Kirsty gevraagd om George te interviewen voor een film die hij aan het maken was over zijn leven en carriere. Het was de bedoeling om elementen uit hun gesprek te gebruiken als onderdeel van de soundtrack. De film zou 'George Michael: Freedom' worden, zijn laatste werk.

Het interview vond bij George Michael thuis plaats en Kirsty was van plan om het slechts over enkele specifieke dingen te hebben. Het gesprek duurde meer dan twee uur en leidde vervolgens tot een openhartige en informele discussie over het leven en de carriere van George. Hoewel het nooit de bedoeling was geweest om hun gesprek in zijn geheel uit te zenden, begon het na het overlijden van George slechts enkele weken later, te voelen als iets dat wel zou moeten gebeuren. Toen Kirsty wegging, zei George nota bene tegen haar: "Je zou hier een radioprogramma van moeten maken."

'George Michael: The Red Line' is George Michael z'n laatste interview. Het zal uitgezonden worden op BBC Radio 2 - in 2 x 60 minuten, op woensdag 1 november en woensdag 8 november. Beide uitzendingen beginnen om 23.00 uur.