George Michael - Singer/Songwriter
George Michael is officieel de eerste artiest die heeft opgetreden in het vernieuwde Wembley Stadium in Londen. Hij speelde twee shows in dit stadion op 9 juni 2007 en 10 juni 2007.
Het oorspronkelijke stadion werd geopend in 1923 en heette toen Empire Stadium. In 2000 werd het stadion gesloten en van 2003 tot 2007 werd het stadion verbouwd. Met een kostprijs van ongeveer 1 miljard euro was dit de duurste verbouwing ooit van een voetbalstadion. Sindsdien heeft het een capaciteit van 90.000, ongeveer 5000 meer dan het oude Wembley. Het is daarmee het grootste stadion van Europa dat overdekt kan worden. Bij gebruik voor popconcerten bedraagt de capaciteit 75.000.
Foto's: Jason Fraser.

Doordat de verbouwing uitliep, moesten onder andere voor twee interlands en een aantal popconcerten een andere locatie gezocht worden. Op 24 maart 2007 werd het nieuwe stadion in gebruik genomen met een wedstrijd tussen de jeugdelftallen van Engeland en ItaliŽ, onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Pieter Vink (3-3). De 60.000 beschikbare kaarten waren binnen enkele uren uitverkocht; nog nooit waren er zoveel toeschouwers voor een wedstrijd tussen nationale jeugdteams aanwezig. Men wilde met deze wedstrijd de veiligheid van het nieuwe Wembley testen. Op 19 mei 2007 volgde de herneming van een zeer lange traditie; het nieuwe stadion vormde toen namelijk het decor voor de finale van de FA Cup 2006-2007. Op 9 juni 2007 werd George Michael de eerste pop artiest die in het nieuwe stadion optrad, en schreef daarmee geschiedenis. (bron: Wiki)
Foto's: Jason Fraser.

"Voor het heropenen van het stadion wilden we erg graag met een act werken die er emotioneel close mee was. George Michael heeft een sterke historie en affiniteit met het stadion" aldus Jim Frayling, hoofd muziek en evenementen van Wembley National Stadium. En zo was het eerste concert-optreden in het nieuwe Wembley Stadium die van George op 9 juni 2007. Channel 4 zond delen van het concert op de nationale televisie uit en ook filmden ze George in de aanloop naar dit concert. 'The Road To Wembley' is hier te zien.


Bekijk hier 'The Road To Wembley'.Bekijk George het historische Wembley Stadium heropenen.

Outside           Spinning The Wheel           Freedom '90           Idol